Nieuwetijds-kindercoach.nl

Advies en therapie

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 
Echo's tijdens de zwangerschap

 Vroeger kreeg je tijdens je zwangerschap 2 echo's aangeboden.  De laatste jaren worden er steeds meer echo's aangeboden. Zo wordt er door verloskundigen steeds vaker een vroege echo bij een zwangerschapsduur van zeven weken uitgevoerd om te bepalen of er wel een embryo zichtbaar is. Ook worden er vaak groeiecho's tussen de 22 en 40 weken gemaakt. Tenslotte wordt er nogal eens een liggingsecho rond de 36 weken gemaakt. Deze aanvullende echo's werden normaal gesproken gemaakt als er een medische noodzaak was, maar veel verloskundigen maken deze echo's tegenwoordig standaard om mogelijke risico's te voorkomen. Ook kiezen veel zwangeren vaak voor een pretecho. Bij een pretecho is het mogelijk om   3D- of 4D-beelden van een kindje te zien. 

Hoe werkt een echo?

Met een echo kan tijdens een zwangerschap de foetus, placenta, hoeveelheid vruchtwater en baarmoeder op een beeldscherm zichtbaar gemaakt worden.  Echografie werkt met geluidsgolven van een hoge frequentie die niet hoorbaar zijn voor mensen. Een echo kan inwendig gemaakt worden bij een zwangerschap korter dan 3 maanden of uitwendig vanaf 3 maanden.  

Zijn echo's veilig?

Bij de medische wetenschap is het bekend dat een echo in de 1e drie maanden een risico met zich mee brengt. Dit omdat echografie de weefsels van een foetus kan doen opwarmen. De mate van opwarming van het weefsel is afhankelijk van verschillende factoren. De absorptiegraad van het weefsel, de intensiteit van de geluidsgolven en de duur van de blootstelling spelen een belangrijke rol. Men neemt aan dat vooral het hersenweefsel van embryo's gevoelig zijn voor opwarming. Een temperatuurstijging van minimaal anderhalve graad kan tijdens de zwangerschap leiden tot aangeboren afwijkingen bij de baby, daarom wordt ook tijdens de zwangerschap een saunabezoek of een heet bad afgeraden. Geluidsgolven die door een echoapparaat geproduceerd worden, zijn een vorm van energie. Door deze energie kan de temperatuur van de foetus stijgen. Het staat vast dat echografie de weefsels van een foetus kan doen verwarmen, alleen zijn er geen goede metingen voor de mate van temperatuurstijging. Vooral aan het begin van een zwangerschap brengt een verhoging van de temperatuur risico's met zich mee. Bij inwendige echo's komen de geluidsgolven dichter bij een foetus dan bij een echo via de buik. Hierom kan men zich afvragen of een vroege echo wel verstandig is als er geen echte medische noodzaak voor is. Pretecho's zijn vrijwel altijd uitgebreider dan medische echo's, hierdoor duurt de echo langer en word de foetus dus langer aan de geluidsgolven blootgesteld. Er is nog geen onderzoek gedaan naar de langetermijneffecten van een echo voor een kindje in wording.

Mogelijke schadelijke gevolgen van een echo kunnen zijn:

  • Miskramen
  • Groeiachterstand
  • Door de echo ontstaat lichamelijk een verkramping, emotionele verstarring, psychische afweer.
  • Door de foetus word de trilling waargenomen als een constante hoge toon, het geeft de foetus het gevoel door elkaar geschud te worden.
  • Kinderen die gedurende de zwangerschap teveel echo’s hebben moeten doorstaan, ondervinden blijvende schade in de emotioneel/psychische ontwikkeling.
  • Allerlei emoties worden versterkt, vooral angst.
  • Achterstand in de spraakontwikkeling
  • Toename linkshandigheid, vooral bij jongetjes
  • ADHD
  • Kenmerken van autisme

Ook kan tijdens de zwangerschap(na 12 weken) gebruik gemaakt worden van een doptone om het hartje te kunnen horen.  In de eerste 12 weken worden de belangrijkste organen gevormd en daarom maakt men voor deze tijd liever geen gebruik van een doptone. Het is niet namelijk niet bekend wat voor effect het heeft op de orgaanvorming bij een foetus. Ook de bekende Angelcare apparaten vallen hieronder.

Al met al is het dus heel discutabel of een echo of doptone een positieve bijdrage levert aan de algemene gezondheid van het kindje in je buik. Je doet er daarom verstandig aan om de voordelen van een echo/doptone af te wegen tegen de mogelijke risico's.  Echo's kunnen net als synthetische oxytocine en vaccinaties de primaire reflexen actief houden met alle gevolgen van dien.

Of er een belasting van de gemaakte echo's is bij jou en/of je kindje kan ik testen met een biotensor. Deze manier van testen maakt het mogelijk om op afstand te werken, zodat ik je ongeacht waar je woont, kan begeleiden. Ik kan naast het testen , ook een detoxkuur op maat maken om van de klachten af te komen die ontstaan zijn door het maken van de echo's. De ervaring is dat de klachten binnen afzienbare tijd kunnen verbeteren. Zie hiervoor mijn pagina over het neutraliseren op verstorende stoffen.

 

 

 

 

 

 

 

 

0
0
0
s2smodern

INPP Therapeut

inpp_trans_210.png

Bekijk mijn werkwijzen en tarieven.

Plan een consult

Consult

Ik bied diverse type consulten, zowel vanaf afstand als face-to-face. Bekijk mijn werkwijzen en tarieven.

Plan een consult

Waarderingen


Waarderingen