Nieuwetijds-kindercoach.nl

Advies en therapie

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
KRAGT training

KRAGT Training is een krachtige groepstraining voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar. De training geeft kinderen inzicht in het sociaal handelen. Een kind leert zichzelf beter kennen, waardoor ook het contact met anderen verbetert. Dit vergroot de weerbaarheid, sociale vaardigheid en het zelfbewustzijn. Een kind krijgt hierdoor meer zelfvertrouwen.

Waar staat KRAGT voor?


KRAGT staat voor  Kind Relatie Anderen Globe Toekomst


Ieder kind is onderdeel van een groter geheel. Een kind maakt deel uit van verschillende systemen zoals gezin, familie, vrienden, school, sportteam, de wereld waarin we leven. Al deze systemen en ervaringen binnen deze systemen zijn verbonden met verleden, heden en de toekomst van het kind.

Tijdens de KRAGT training leert een kind hoe het zich voelt en gedraagt binnen die systemen. De plek en/of het gedrag van een kind kan per systeem verschillen. Bijvoorbeeld: thuis is het kind de oudste en meestal open en vrolijk, terwijl het in de klas misschien een van de jongsten is en introvert gedrag laat zien of zichzelf soms buiten de groep plaatst. Ik laat een kind zien wat de keuzes zijn met betrekking tot loyaliteit in het gezin en de groep: erbij horen, (soms ten koste van jezelf) tegenover de andere keuze; dicht bij jezelf blijven, waardoor je jezelf mogelijk buiten de groep zou kunnen plaatsten.
In de training komen onderwerpen aan de orde als: ‘Wat is de invloedsfeer van anderen op jou?’ ‘Hoe geef je je grenzen aan en hoe kun je er toch bij horen zonder jezelf te verliezen en trouw te blijven aan je eigen gevoel?’

Als kinderen zichzelf beter kennen en dit soort keuzes bewuster kunnen maken, hebben ze een sterke basis voor de verdere ontwikkeling. Het kind leert zijn eigen grenzen en die van anderen kennen en respecteren. Ook is er aandacht voor hoe je kunt omgaan met gevoeligheid of boosheid, faalangst en onzekerheid, hoe je goed voor jezelf en de ander zorgt! Het kind leert zijn eigen talenten en kwaliteiten beter kennen en gebruiken, waardoor het zelfvertrouwen en de eigenwaarde toenemen. Tijdens de KRAGT training worden dus geen zinnen aangeleerd als "stop hou op, ik vind het niet meer leuk" maar leert een kind om vanuit eigen innerlijke kracht grenzen aan te geven en niet door middel van aangeleerd gedrag.

De KRAGT training is ook een multi-sensorische training. Door de grote diversiteit in dynamische oefeningen en (creatieve) werkvormen, wordt een verbinding gemaakt tussen hoofd, hart en handen.

De KRAGT-training bestaat uit vijf wekelijkse lessen van ongeveer twee uur en wordt gegeven in groepsverband, in groepjes van 4-6 kinderen. 

KRAGT training is geschikt voor kinderen die:

  • (hoog)gevoelig zijn
  • zich onbegrepen voelen
  • pesten of gepest worden
  • zichzelf beter willen leren uiten
  • moeite hebben met concentreren
  • meer zelfvertrouwen willen
  • moeite hebben om grenzen aan te geven of te accepteren
  • eigen kwaliteiten en talenten willen ontdekken
  • last hebben van faalangst

Aan het einde van de KRAGT training kan er gekozen worden voor een eindverslag of eindgesprek. Heeft je kind alle 5 lessen gevolgd, dan krijgt je kind een certificaat van deelname.

 

Datum Tijd Locatie Leeftijdscategorie Plaatsen nog beschikbaar
Volgt nog 13:30-15:30 Nijkerk Daltonschool Corlaer 6 t/m 12 jaar Inschrijven mogelijk
Volgt nog   Huizen 6 t/m 12 jaar Inschrijven mogelijk 
Volgt nog    Hoevelaken  6 t/m 12 jaar Inschrijven mogelijk 

 

 Aanmelden

 

Naam ouder:*
Naam kind:*
Leeftijd kind:*
Woonplaats:*
E-mail:*
Telefoonnummer:

 

0
0
0
s2smodern

INPP Therapeut

inpp_trans_210.png

Bekijk mijn werkwijzen en tarieven.

Plan een consult

Binnenkort hier

verhalen_voor_gevoelige_oortjes_deel_1.jpg

Verhalen voor gevoelige oortjes

Kragt Training

Kragt-logo.png

Meer informatie en/of inschrijven

Kijk dan hier

Consult

Ik bied diverse type consulten, zowel vanaf afstand als face-to-face. Bekijk mijn werkwijzen en tarieven.

Plan een consult