Nieuwetijds-kindercoach.nl

Advies en therapie

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Meer nog dan volwassenen zijn kinderen actief met draadloze communicatie. Ze groeien op met mobiele telefoons, tablets, laptops en spelconsoles, zoals Play Station en Xbox. Ze vullen een groot deel van de dag met facebooken, twitteren, gamen of whatsappen en niet  Dus als dit soort straling invloed heeft op ons lichaam en welzijn vormen kinderen een extra kwetsbare groep, want ze hebben doorgaans ook nog eens een lagere weerstand dan volwassenen.

Verkoop mobieltjes in België verboden

Niet zelden gaat het mobieltje ook nog mee naar bed om de laatste ‘nieuwtjes’ met vrienden en vriendinnen uit te wisselen, om daarna tijdens het slapen onder het hoofdkussen te verdwijnen. Niet voor niets stelt de Raad van Europa (RvE) in een rapport uit 2011 dat kinderen door elektromagnetische golven uit wifi en mobiele telefoons mogelijk worden blootgesteld aan gezondheidsrisico’s, ook wanneer het gaat om stralingsniveaus die onder de huidige veiligheidslimieten liggen. Uitgaand van het principe dat we eventuele, nog niet begrepen risico’s beter kunnen vermijden, pleit de RvE voor een zeer voorzichtige omgang met elektromagnetische straling, vooral op scholen. In België is de verkoop van mobieltjes aan kinderen zelfs verboden, een voorzorgsmaatregel om kinderen te beschermen tegen de straling die mobieltjes veroorzaken. Deze wet is in België inmiddels in het Staatsblad gepubliceerd. Frankrijk op haar beurt heeft in januari een wet aangenomen waardoor WI-FI verboden wordt op kinderdagverblijven (tot 2 jaar). Ook mag er geen reclame worden gemaakt voor tablets voor kinderen onder de 14 jaar op straffe van een boete van 75.000 euro.

Langetermijn effecten

De langetermijn effecten van straling zijn nog niet volledig bekend. Wetenschappers benadrukken echter dat zij met name vrezen voor baby's en kinderen omdat hun lichaampjes nog niet volgroeid zijn. Hierdoor zullen de mogelijke schadelijke gevolgen van blootstelling aan straling binnenshuis sneller optreden. Wereldwijd hebben medische kenners een petitie ondertekent om mensen beter te wijzen op de gevaren van straling binnenshuis. De oproep is vooral gericht op zwangere vrouwen aangezien baby's het meest kwetsbaar zijn voor de straling wanneer zij zich nog in de buik van de moeder bevinden. Op deze manier wil men de moeders beter bewust maken van de mogelijke gevaren van straling.

Lichamelijke klachten

Specifieke klachten bij kinderen die gevoelig zijn voor straling kunnen zijn:

  • Hyperactiviteit
  • Nachtmerries, grote onrust ’s nachts, veel huilen, vaak uit bed komen
  • Bedplassen
  • Wiegendood

Ben je zwanger of ben je pas bevallen, dan is het belangrijk om te voorkomen dat jij en je baby in huis blootgesteld worden aan straling.

Preventie

Je kunt de volgende maatregelen nemen om blootstelling tot een minimum te beperken:

  • Schakel de Wi-Fi router uit wanneer je deze niet nodig hebt (bijvoorbeeld 's nachts of tijdens het koken).
  • Probeer het gebruiken van draadloze apparaten als de MP3 speler, afstandsbediening en mobiele telefoon tot een minimum te beperken.
  • Houd je mobiele telefoon/smartphone zo min mogelijk op zak maar plaats deze in de standaard. Leg het zeker niet in de kinderwagen bij je baby.
  • Schakel de Wi-Fi stand op je mobiele telefoon uit of schakel de vliegtuig modus in als je geen gebruik maakt van het internet.
  • Vervang draadloze apparaten met alternatieven die niet draadloos zijn.

Tot slot is het ook mogelijk om speciale kleding aan te schaffen die jou en je baby bescherming tegen straling. Deze kleding is vervaardigd van speciaal materiaal waar de vormen van straling waaraan je binnenshuis wordt blootgesteld , tegenhoudt. Ook speciale apparaten die je in je huis kunt plaatsen, stralingneutraliserende stickers die je op tablets/smartphones, laptop ed. kunt plakken, een draagbaar product voor in je broekzak of kinderwagen als je met je kindje buitenshuis bent en stralingvrije babyfoons zijn verkrijgbaar.

 

 

0
0
0
s2smodern

INPP Therapeut

inpp_trans_210.png

Bekijk mijn werkwijzen en tarieven.

Plan een consult

Consult

Ik bied diverse type consulten, zowel vanaf afstand als face-to-face. Bekijk mijn werkwijzen en tarieven.

Plan een consult

Waarderingen


Waarderingen