Nieuwetijds-kindercoach.nl

Advies en therapie

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Water is een heel bijzondere vloeistof. Alle bekende levensvormen zijn ervan afhankelijk. Water vormt het hoofdbestanddeel van de cel, de bouwsteen van alle levende wezens. De cellen worden ook regelmatig vernieuwd wat samenhangt met het zelfherstellende vermogen van je kind.

Water maakt ongeveer 70% uit van het kinderlichaam. Dit water bevindt zich niet alleen in de lichaamscellen, maar ook in de ruimte tussen de cellen en in het bloed en de lymfevloeistof. Zo worden voedingsstoffen door water naar de lichaamscellen getransporteerd en zorgt het voor een goede afvoer van afvalstoffen en gifstoffen. 

Leidingwater eigenlijk geen drinkwater

Het leidingwater, dat dagelijks gebruikt wordt is niet zo zuiver is als je zou mogen verwachten. Om drinkbaar water te produceren, wordt het water uit meren, rivieren en grondwater gehaald en  gefilterd. Het heeft denk ik geen verdere toelichting nodig dat oppervlaktewater en grondwater door onze industrialisering en intensieve landbouw verre van schoon is. Om bacteriën te doden, de smaak te verbeteren en het waterleidingnet te beschermen worden een aantal stoffen, zoals chloor, kalk en aluminiumsulfaat aan het drinkwater toegevoegd. Als het drinkwater dat we binnen krijgen al vervuild is, wordt niet alleen de opnamemogelijkheid minder, maar zorgt ook het water zelf voor een verdere ophoping van giftige afvalstoffen in ons lichaam. Dit heeft als gevolg dat ons lichaam alle stoffen uit het water zelf moet filteren, wat diverse ziekten tot gevolg kan hebben. De inwendige filters van ons lichaam zijn de lever en de nieren. Van filters is bekend dat ze langer mee gaan wanneer de te filteren vloeistof schoner is. Alleen zuiver water is dus het beste voor jou en je kind.

Water drinken is gelukkig prima aan te leren aan je kind. Vooral gezuiverd water smaakt heel anders dan kraanwater. Als je van baby af aan deze goede gewoonte om water te drinken meegeeft, heeft je kind er zijn/haar hele leven wat aan. Voor kinderen die alleen zoetige dranken gewend zijn, is het misschien wat moeilijker om water drinken aan te wennen. Een tip is om de zoetige drank steeds wat minder zoet te maken totdat alleen het water over blijft. Geef het de tijd en blijf het stimuleren. Het kan even duren voordat je kind aan het water gewend is. 

Hoeveel moet je kind drinken

Bij het bepalen van de hoeveelheid vocht die een kind moet drinken, wordt altijd uitgegaan van het gewicht van het kind. Met 2 jaar weegt een kind rond de 14 kg (soms iets meer soms iets minder).

De rekensom die gehanteerd wordt is:

* 1 liter voor de eerste 10 kg

* plus 50 ml voor elke kg boven de 10 kg.

Voor een kind van bijvoorbeeld 14 kg betekent dat:

* 1 liter voor de eerste 10 kg

* plus 50 ml x 4 (het resterend aantal kilo's) = 200 ml

* is 1200 ml of 1,2 liter

Kinderen kunnen echter enorm verschillen in de hoeveelheid vocht die ze drinken op een dag. Je hebt moeilijk drinkers die de theoretisch gewenste hoeveelheid vocht (zie boven) bij lange na niet halen. Gelukkig compenseren de nieren dat door in zo'n geval minder urine te maken.

Het zou mooi zijn als je kind in ieder geval 1000 ml (= 1 liter) vocht per dag krijgt. Vochtige producten als yoghurt, vla, pap, soep etc. tellen ook mee.

Er zijn diverse leveranciers die waterfilters leveren om ons consumptie water te zuiveren van alle schadelijke stoffen die er niet in thuis horen. 

 

 

0
0
0
s2smodern

INPP Therapeut

inpp_trans_210.png

Bekijk mijn werkwijzen en tarieven.

Plan een consult

Consult

Ik bied diverse type consulten, zowel vanaf afstand als face-to-face. Bekijk mijn werkwijzen en tarieven.

Plan een consult

Waarderingen


Waarderingen